Arıtma Tesisi İşletme Danışmanlığı
Atıksu arıtma tesisleri, alanında uzman kişi veya kişilerce işletmesi gereken, periyodik bakımlarının yapılması periyodik olarak kontrollerinin sağlanması gereken komplike tesislerdir. İklim değişikliğinin bir etkisi olarak, temiz suya erişimin önemi her geçen gün artış gösterdiğinden dolayı, arıtma tesislerin yayın kullanımı da bir o kadar önem kazanmaktadır. Arıtma tesisi, kirlilik yükü fazla olan suların, bölgesel olarak belirlenmiş parametreler doğrultusunda temizlenmesinden ziyade, temiz su eldesi için de kullanılmaktadır.
Her iki kullanımın yanı sıra, uluslararası pazarda pay edinmek isteyen işletmeler, çevre dostu ürünler üretebilmek ve işletme maliyetlerini düşürmek amacı ile üretimleri kapsamında kullanılan su miktarının azaltılması ve hatta kullanılmış olan suyun arıtılarak ikincil kullanım olarak üretim döngüsüne dahil edilmesi kapsamında çalışmalar yapmaktadırlar. Yapılan bu çalışmalar, uluslarası doğrulamalar ile desteklenerek sertifikalandırılmakta ve çevre dostu ürünlerin pazar payları artış göstermektedir.
İşletmelerin, mevcut su kullanım miktarlarını azaltmak için ve/veya çevre dostu ürünler üretilmesini sağlamak amacı ile atıksu arıtma tesisleri projelendirilmekte ve uygulanmaktadır. Ancak, arıtma tesisinin devreye alınması aşamasından sonra, işletme parametrelerinin stabil bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, atıksu arıtma tesisi işletmesi konusunda yetkin kişiler görev almaktadır.
İşletmelerin mali büyüklüklerine göre, atıksu arıtma tesisi işletilmesi konusunda ciddi bir kaynak ayırmaktan ziyade, daha ekonomik ve daha stabil bir tesis işletmesi için çözüm arayışları gündeme gelmekte ve bu kapsamda yetkin kişilerin sayıca az olmasından kaynaklı olarak işletme sorunları ortaya çıkmaktadır. Tusay Mühendislik ve ARMARITMA olarak, mevcut arıtma tesislerinin işletilmesi konususunda sizlere destek sağlamaktadır.
Arıtma Tesisi İşletme Danışmanlığı Kapsamındaki Çalışmalarımız
Arıtma Tesisi İşletme Danışmanlığı kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız; arıtma tesisinin kullanım amacına göre gerek ülkemizde uygulanan mer-i mevzuat kapsamnda çıkış suyu kalitesinin deşarj limitleri dahilinde olmasını sağlamak gerekse yeniden kullanım amacına göre kullanılacak su kalitesinde istenen parametrik değerleri sağlamak amacı ile gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar;
Tam Zamanlı İşletme Personeli Görevlendirmesi ile Bakım ve Onarım Hizmetleri
Yedek Parça ve Kimyasal Tedarik Edilmesi, Alternatif Sistemlerin Karşılaştırılması
Kısmi Zamanlı Teknik Personel Görevlendirmesi, Devreye Alma, Aşı Takviyelerinin Yapılması
Arıtma Tesisi Çıkış Suyu Analizleri, JAR Testlerinin Yapılması, İyileştirme Çalışmaları
Arıtma Tesislerinin Profesyonel İşletilmesi İle Elde Edeceğiniz Kazanımlar
Profesyonel olarak işletilen arıtma tesislerinde, tesis verimi yüksek olacağından, çıkış suyunda istenilen değerler optimum şekilde sağlanır. Aynı zamanda verimin yüksek olması, fazla enerji ve kimyasal kullanımlarının önüne geçeceğinden, işletme maliyetlerini de düşürecektir. Aynı zamanda, enerji ve kimyasalların daha az tüketilmesi, hammadde tüketimi anlamına geldiğinden, sürdürülebilir bir işletme ortaya çıkacaktır. Yapılacak olan testler ile kimyasalların doğru noktalarda ve doğru isimler ile kullanılması da hammadde kullanımının azaltılmasına katkı sağlayacaktır. İşletmesel problemlerin önüne geçilmesi kapsamında, zamanında yapılacak müdahaleler ile ekipmanların zarar görmesi engellenmiş olacaktır. Arıtma tesisinin stabil bir çalışmaya kavuşturulmasından sonra mevzuatlar ile belirlenen kriterler sağlanacak ve olası prestij kayıpları riski minimize edilecektir.
TUSAY Mühendislik, yetkin kadrosu ile Proje Tanıtım Dosyası, ÇED Raporu konusunda hizmet vermektedir. ÇED Raporunu kim hazırlar? ÇED Kapsamdışı Nedir? gibi daha fazla sorularınız olması durumunda bizi arayabilirsiniz. Diğer iletişim kanallarımız için tıklayınız. |
---|